Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Întâlnire DSP Gorj – beneficiari proiect Bunicii Comunității Peștișani

8 aprilie 2021 Actiuni
Întâlnire DSP Gorj-beneficiari proiect Bunicii Comunității Peștișani

Astăzi, 8 aprilie 2021, beneficiarii proiectului Bunicii Comunității Peștișani, prezenți în centrul de zi ”Clubul Seniorilor” au primit vizita unei echipe a Direcției de Sănătate Publică Gorj. Întâlnirea s-a desfășurat ca urmare a parteneriatului încheiat între Primăria Peștișani și Direcția de Sănătate Publică Gorj. Tema abordată a fost campania de vaccinare anti Covid-19. La întâlnire au participat: medicul epidemiolog Larisa Panduru, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, primarul localității Peștișani, Cosmin Pigui, dr. Florescu Nicolae și asistent Laurențiu Bidescu, coordonator vaccinuri.

Reprezentanții DSP Gorj le-au vorbit beneficiarilor proiectului despre noul coronavirus Covid-19, măsuri de prevenție, vaccinuri, modalități de înscriere platformă de vaccinare. Dr. Larisa Panduru le-a explicat vârstnicilor, că pentru infectarea cu Covid-19 nu există tratament, singura măsură benefică fiind prevenția. Aceasta a comunicat că pentru o protecție eficientă este necesar ca cel puțin 60% dintr-o comunitate să fie vaccinată, cei majoritari protejându-i astfel și pe cei minoritari, adică pe nevaccinați.

Sfatul specialiștilor a fost ca pentru orice îndoială, beneficiarii să își ia informația din surse avizate, să țină legătura cu medicii de familie, să solicite sprijinul acestora vizavi de tratament în cazul apariției primelor simptome sau pentru programare vaccinare. Dr. Panduru a atras atenția că simptomele infectării cu Covid-19 sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli, ale unei dureri de colecist sau de stomac, și nu trebuie neglijate. Conform reprezentanților DSP Gorj, singura pârghie care ajută la salvare în acest moment este vaccinul.

Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani, le-a recomandat celor prezenți să apeleze fie la medicii de familie fie la asistentele comunitare pentru a le facilita înscrierea pentru vaccinare, cel mai apropiat centru de vaccinare fiind la Tismana.

Invitarea specialiștilor pe diverse domenii, cum este cel medical în cazul de față, reprezintă o prioritate a echipei de implementare a proiectului Bunicii Comunității Peștișani. Temele abordate sunt de fiecare dată stabilite în urma solicitărilor beneficiarilor. Vârstnicii prezenți la întâlnirea cu reprezentanții DSP Gorj au apreciat informațiile primite, au adresat întrebări pertinente și s-au declarat mulțumiți că au putut să afle noutăți despre vaccinurile existente împotriva Covid-19 chiar de la o sursă oficială.

Sari la conținut