Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

“Cosul cu Visuri” – The Bucket List

12 aprilie 2021 Actiuni
“Cosul cu Visuri” – The Bucket List

Actiunea “Cosul cu Visuri” – The Bucket List este una dintre actiunile prevazute a se realiza cu ajutorul voluntarilor inregistrati pe proiectul Bunicii Comunitătii Pestisani si este menita sa sprijine persoanele varstnice care nu au posibilitati sa isi implineasca cel mai important vis, o dorinta de o viata si pe care nu au reusit sa o realizeze, din diferite motive.

Vise îndeplinite

Astazi, pentru realizarea acestei acțiuni, Comitetul Seniorilor, a procedat la sprijinirea a trei cazuri identificate de catre voluntari, cazuri ale unor beneficiari din comuna Peștișani, inregistrati pe proiect. La actiune au fost folosite fonduri stranse cu ocazia Targului Caritabil de Martisor. Cu ajutorul donațiilor colectate, cu această ocazie a fost îndeplinit un vis important pentru fiecare dintre beneficiarii propuși de voluntari.

Valoarea voluntariatului este identificabila pe doua dimensiuni majore: dezvoltarea individuala a persoanelor implicate in activitati de voluntariat si dezvoltarea comunitatilor si societatii in ansamblu. Contributia voluntariatului la dezvoltarea individuala este reflectata in dobandirea de cunostinte, competente si abilitati, in potentialul voluntariatului ca oportunitate de invatare pe tot parcursul vietii.

Contributia voluntariatului la dezvoltarea comunitatii este reflectata in solutionarea unor probleme locale prin complementarea aportului financiar cu munca voluntarilor, facilitarea coeziunii sociale prin aducerea oamenilor impreuna pentru un scop comun, facilitarea integrarii sociale si combaterea riscului de excludere sociala a categoriilor sociale vulnerabile, cum sunt persoanele varstnice.

Sari la conținut