Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Despre noi

Proiectul “Bunicii Comunității” este un vis devenit realitate, un vis realizat cu mari eforturi. Ideea unui proiect unitar pentru seniorii comunei i-a aparținut primarului Cosmin Pigui care, fiind zilnic în mijlocul oamenilor, a realizat că bătrânețea românească nu este atât de demnă și liniștită cum ar trebui. Ideea lui a fost îmbrățișată de câțiva colegi din primărie și astfel s-a conturat echipa care a pus bazele acestui proiect. Acești oameni au găsit forma de finanțare pentru un astfel de proiect și, după mai bine de un an de muncă, echipa condusă de Cosmin Pigui a primit și primele vești bune. Finațarea fusese avizată, munca în proiect putea să înceapă. Cu toate piedicile și reclamațiile venite de la cei care nu-și doresc progres la Peștișani, proiectul și-a continuat drumul și visul a devenit realitate.

În prezent aproximativ 170 de vârstnici din Peștișani sunt beneficiari ai proiectului și participă la activitățile organizate în Centrul de Zi de la Căminul Cultural din Brădiceni (altă finanțare europeană de succes). Toți locuitorii comunei au măcar un apropiat înscris în “Bunicii Comunității” așa că au acces, direct de la sursă, la informații privind activitatea desfășurată. Așa cum au remarcat și jurnaliștii din Gorj, proiectul de la Peștișani este unicat în Oltenia și, credem noi, va deveni un model demn de urmat și în alte localități din țară. Principalul obiectiv al acestui proiect este reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situație de vulnerabilitate și implicarea seniorilor, cât mai activ, în viața comunității.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de trei ani, timp în care trebuie schimbate mentalități și obiceiuri, trebuie revizuite decizii și abordări. Noi, toți cei din Peștișani, ne dorim același lucru: să asigurăm o bătrânețe decentă pentru bunicii și părinții noștri pentru că numai așa ne asigurăm că și noi, când ne va veni rândul, vom avea parte de aceleași condiții. Depinde de noi toți, indiferent de vârstă, să ne unim în jurul proiectului, să învățăm unii de la ceilalți și să ne asigurăm că aceste fonduri europene își ating scopul.

Sari la conținut