Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Zi plină la Centrul de Zi Brădiceni

25 martie 2021 Actiuni
Zi plină la Centrul de Zi Brădiceni

Având în vedere  solicitărilor beneficiarilor precum și activitățile planificate în luna martie l-am invitat astăzi pe dr. Neguleasa Bogdan, reprezentant partener SC HOMEOMED SRL, să participe la activitatea desfășurată în centrul de zi la acțiunea ”Sport pentru sănătate-beneficiile exercițiilor fizice pentru persoanele de vârsta a treia”.

Acesta le-a vorbit celor prezenți în centrul de zi de la Brădiceni despre diverse tipuri de exerciții fizice care ajută la ameliorarea unor simptome generate de boli caracteristice vârstei a treia(osteoporoză, artrită, gonartroză, boli cardio-vasculare etc). Acesta le-a și indicat și prezentat beneficiarilor mai multe tipuri de exerciții pe care le pot face singuri acasă, zi de zi. A fost o întâlnire interactivă, bunicii din Peștișani adresându-i mai multe întrebări, fiecare interesându-se despre afecțiunile personale. Beneficiarii au primit și recomandări legate de practicarea unui stil de viață sănătos.

În partea a doua a fost invitat preotul Radu Dumitru Traian de la Parohia Peștișani. Acesta le-a vorbit celor prezenți despre importanța și semnificația relgioasă a zilei de 25 martie.

25 martie este ziua în care se prăznuiește Blagoveștenia cum se spune popular sau Buna Vestire, aceasta fiind prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sarbătorile Maicii Domnului. Semnificația acestei sărbători este reprezentată de momentul în care Arhanghelul Gavril o anunță pe Fecioara Maria că va da naștere Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sari la conținut