Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Vizită Crucea Roșie

30 septembrie 2021 Actiuni
Vizită Crucea Roșie

O zi plină de informații utile pentru beneficiarii noștri. Dl Grigore Richter, directorul filialei Gorj a Crucea Roșie a venit astăzi în mijlocul vârstnicilor din comuna Peștișani, prezenți la activități în Centrul de Zi, pentru a prezenta câteva măsuri de prim ajutor pe care o persoană le poate lua în cazuri de accident vascular cerebral sau infarct miocardic.

Vizita a avut loc la solicitarea beneficiarilor, bolile de care suferă aceștia fiind cu preponderență legate de hipertensiune, diabet sau probleme ale aparatului locomotor.

Reprezentantul Crucea Roșie le-a explicat celor prezenți în Centrul de Zi măsurile de prim ajutor pe care trebuie să le ia în cazuri ce pot fi fatale-infarct miocardic, accident vascular cerebral. De asemenea au fost prezentate care sunt semnele apariției unei astfel de afecțiuni, ce trebuie făcut imediat și mai ales ce nu trebuie făcut astfel încât situația victimei să fie agravată.

Cei prezenți au putut vedea practic care sunt primele măsuri ce trebuie luate atunci când avem de-a face cu o persoană ce prezintă seme de infarct miocardic sau AVC, dl Grigore Richter făcând demonstrații practice cu ajutorul unui manechin electronic, dar și cu ajutorul colegei noastre, asistent medical Daiana Baran. În urma întâlnirii vârstnicii beneficiari au plecat mai conșțienți de faptul că unele semne aparent banale pot fi semne ale declanșării unei boli ce poate fi fatală. La întâlnire au participat beneficiari din rândul voluntarilor proiectului Bunicii Comunității, astfel încât învățăturile primite astăzi să poată fi transmise mai departe. Persoanele participante la întâlnire au primit și un material informativ scris intitulat De ce ne îmbolnăvim-Cauzele fizice și sufletești ale bolilor-Cum gestionăm stresul în pandemie.

Sari la conținut