Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

PARTENERIAT DSP GORJ

13 mai 2022 Actiuni

Beneficiarii proiectului Bunicii Comunității Peștișani au fost informați astăzi despre o nouă campanie derulată de Direcția de Sănătate Publică Gorj sub sloganul „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor cu risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”.

Materialele informative legate de campania privind cancerul cu temă în 2022, „Și tu poți preveni cancerul!” au fost furnizate de comparimentul Evaluarea și Promovarea Sanatatii Gorj din cadrul DSP Gorj.

Scopul campaniei este: Conștientizarea populației asupra factorilor de risc comportamentali, care pot declanșa sau favoriza evoluția cancerului!

Campania are ca obiective creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației asupra:

  • Importanței cunoașterii factorilor de risc comportamentali care pot favoriza apariția cancerului
  • Măsurilor active de diminuare a factorilor de risc comportamentali (renunțarea la fumat, diminuarea consumului de alcool, controlul greutății corporale, adoptarea unui stil de viață sănătos, etc)

Mesajele principale ale campaniei sunt:

  • Informarea corectă asupra diferiților factori de risc este esențială pentru eficacitatea prevenției și diminuarea efectelor nocive ale acestora.
  • Anumite tipuri de cancere ( pulmonar, de sân, colorectal,etc) pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos.
  • Conștientizarea impactului factorilor de risc comportamentali în declanșarea cancerului vă poate salva viața.
Sari la conținut