Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Copiii institutionalizati se confrunta adesea cu probleme de integrare în societate

11 aprilie 2022 Actiuni

Ei au nevoie de ajutor, dar și de activități creative, care să-i ajute să se dezvolte și prin care să își descopere și îmbunătățeasca abilitățile.

Mai mult decât atât, ei au nevoie de afecțiune, încurajare și încredere, pentru a putea depăși dificultățile de relationare în societate.

În aceeași situație pot fi și unii bătrâni uitați de copii sau de nepoti, oameni cărora nimeni nu le duce dorul, nimeni nu le simte lipsa și nu au parte de atenția nimanui.

Dar, în loc sa renunte la orice îndeletnicire, este indicat pentru ei să se implice în variate activități cu scop de recreere, activități care ajută la relaxare, le mențin active funcțiile cognitive, îi țin în mișcare.

De aceea, prin intermediul unui proiect educațional, în această săptămână, au fost realizate câteva activități comune între elevii Centrului Școlar pentru Educație lncluzivă Târgu Jiu, aflați în plasament în cadrul DGASPC Gorj și beneficiarii proiectului ,,Bunicii Comunității” din comuna Peștișani: activitati gastronomice realizate de elevi și profesori în atelierul Centrului Școlar pentru Educație lncluzivă Târgu-Jiu, produsele fiind servite apoi vârstnicilor din Peștișani, derularea unui programul artistic susținut de elevii Centrului Școlar pentru Educație lncluzivă Târgu-Jiu, activități de creație artistico-plastice desfășurate de elevi și cadre didactice, alături de beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunitatii” Peștișani și activități de socializare.

Între obiectivele proiectului educațional se numără stimularea interacțiunii între membrii grupului în scopul dezvoltării capacităților sociale, reducerea fenomenului de izolare și autoizolare socială a persoanelor varstnice și a elevilor din centrul de plasament, participarea activă a bunicilor și a elevilor la activități de tip non-formal, organizate la Peștișani.

Sari la conținut