Bunicii Comunitatii – Primaria Comunei Pestisani

Atelier de recuperare motorie-kinetoterapie

16 martie 2022 Actiuni

Kinetoterapia este recuperarea medicală prin intermediul exercițiilor fizice.

În funcție de natura afecțiunilor pentru beneficiarii noștri sunt programate seturi specifice de exerciții exact în zonele corpului unde au nevoie.

Prin tratamentele de recuperare medicală se urmărește restabilirea capacităților funcționale pierdute de o persoană în urma unei traume survenite din cauza unui accident sau a bolii.

Bineînțeles, gradul de recuperare variază în funcție de gravitatea traumatismului, precum și de alți factori care influențează procesul de recuperare. De asemenea, se urmărește și dezvoltarea unor mecanisme compensatorii prin care persoanele ce urmează tratamente de recuperare să aibă posibilitatea de a munci sau de a avea o viață independentă.

Programele de recuperare medicală sunt programe de terapie medicală, dar și de educație, care au ca principal scop creșterea calității vieții pacientului, permițându-i reintegrarea într-un mediu profesional și/sau social.

Prin aceste terapii, pacientul nu numai că își recâștigă pe cât posibil funcțiile pierdute, ci previne degradarea condiției fizice sau agravarea afecțiunii de care suferă.

Sari la conținut